Bank Holiday -viikonloppu, Sunnuntai-iltapäivä, yhtä jatkoista sadetta on jatkunut jo tunteja. Teevee ohjelmat ovat pelkkää roskaa. Nyt on vuorossa sit niin sanottu Chick Flick.

Iris (Kate Winslet) on rakastunut mieheen, joka on kihloissa toisen naisen kanssa. Toisella puolella maailmaa Amanda (Cameron Diaz) saa selville että hänen miehensä on ollut uskoton. Näiden kahden naisen tiet kohtaavat internetissä lomakotivaihto-sivuilla. Molemmat haluavat viettää joulun mahdollisimman kaukana masentavasta ympäristöstä ja muistoista.

Mutta romanttisessa komediassa on aina omat kiemuransa. Amanda saapuu idylliseen englantilaiskylään ja tapaa Iriksen veljen Graham (Jude Law). Iris puolestaan löytää yllättävän tuttavuuden, joka auttaa häntä näkemään elämänsä ja ihmissuhteensa toisin silmin. Elokuvamusiikin säveltäjä Miles (Jack Black) vieraileen Iriksen luona ja kemiat toimivat silmänräpäyksellä. Mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista - Grahamilla on salaisuus ja Miles on suhteessa nuoreen näyttelijä lupaukseen.

Sujuvaa dialogia ja tarinan kulku (hieman kornin alun jälkeen) on hyvin ryhmitetty. Hyvin valittu näyttelijä kaarti pitää hahmot uskottavina. Piristi kivasti muuten niin masentavaa iltapäivää. Suosittelen kaikille romantikoille. Pari mies tuttavaa ovat myös antaneet hyväksynnän tälle leffalle.

****